Jag säger bara, tänk om det blir så här …

rain-791893_1280

Tänk om det inte blir någon sommar i år? Tänk om vi bara får ett par riktiga högsommardagar i slutet av augusti, då det ändå nästan är höst.

Jag säger bara, tänk om det blir så ….

I så fall ska jag baka mycket bröd och njuta av doften, sova länge på morgonen och slippa svettas mellan lakanen. Jag ska elda i kaminen (eftersom jag har tur att äga en sådan), jag ska klä mig i bästa gummistövlarna och ta långa promenader på regnvåta grusvägar. Titta på havet som stormar. Mysa i tv-soffan på kvällarna och laga te tillsammans med mina tonårsdöttrar.

Och fast jag kommer att sakna solen varje dag den inte värmer och gnälla lite över att himlen är mer grå än blå,  så ska jag påminna mig om att vi lever i den bästa av världar. Vi bor i ett land där vi är fria, mätta och varma även när det regnar. Vi bor i ett land där min hund har det bättre än barn i vissa delar av världen. Vi bor i ett land där jag inte har behövt se mina döttrar giftas bort som små barnbrudar. Vi bor i ett land där planen som flyger över mitt hus är på väg till sköna semestermål, inte är på väg att släppa en bomb över min by, eller grannens. Vi bor i ett land där en regnig sommar gör oss olyckliga.

Det ska jag tänka på om hela sommaren regnar bort. Och gör den inte det ska jag njuta ännu mer över de vackra dagarna, solen, det fria livet och över privilegiet över att få vara en del av allt det. För att ha haft turen att dra en av de få vinstlotterna i livslotteriet.

Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s